Слідчі намагалися вручити повістку Порошенку – ДБР

Читать на русском

У ДБР заявили про те, що слідчі сьогодні намагалися вручити повістку нардепу від Євросолідарності та колишньому президентові Петру Порошенку.

У ДБР заявили про те, що слідчі сьогодні намагалися вручити повістку нардепу від «Євросолідарності» та колишньому президентові Петру Порошенку.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Як заявили в ДБР, біля парламенту слідчі бюро намагалися вручити повістку про виклик Порошенка, але він їх проігнорував та «поїхав у невідомому напрямку».

У ДБР уточнили, що розслідують кримінальне провадження про постачання вугілля із тимчасово окупованих територій та сприяння терористичним організаціям ЛНР та ДНР групою громадян України.

ДБР розслідує справу про фінансування тероризмувідеоДержавне бюро розслідувань

Як зазначається, слідчі хотіли вручити повістку Порошенку «для встановлення всіх обставин кримінального провадження та ухвалення відповідних рішень».

Провадження розслідується за статтями про фінансування тероризму (ч.1 та ч.3 ст.258-5), держзраду (ч.1 ст.111) та створення терористичної організації (ч.1 ст.258-3).

Зазначимо, у «Євросолідарності» у коментарі для Liga.net відреагували на інцидент і назвали «вугільну справу» фейком та брехнею, сфабрикованим «під постійним незаконним тиском Зеленського» проти Порошенка.

У Порошенка зазначили, що дії проти п'ятого президента та «Євросолідарності» – це технологія відволікання уваги від невдач чинної влади.

Нагадаємо, 8 жовтня депутату ОПЗЖ Віктору Медведчуку було оголошено нову підозру – у держзраді та сприянні діяльності терористичної організації. За версією слідства, за сприяння Медведчука з метою повернення України в орбіту впливу РФ було організовано незаконні схеми для постачання вугілля з тимчасово окупованих територій на державні підприємства України.

Голова СБУ Іван Баканов заявив, що в рамках розслідування відпрацьовуватиметься причетність п'ятого президента Петра Порошенка та колишньої глави Нацбанку Валерії Гонтаревої.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: