Медведчуку оголосили нову підозру за двома статтями

Читать на русском
Народному депутату від ОПЗЖ Віктору Медведчуку оголосили про нову підозра відразу за двома статтями ККУ.
Віктор МедведчукСлово і діло

Народному депутату від ОПЗЖ Віктору Медведчуку, який зараз під цілодобовим домашнім арештом, оголосили нову підозру. Його підозрюють у зраді і сприянні тероризму.

Про це повідомив глава СБУ Іван Баканов на брифінгу в п'ятницю, 8 жовтня, передає прес-служба СБУ.

Сімейна справа: як Медведчук потрапив до переговорного «кейсу»Занадто м'який запобіжний захід свідчить про те, що справа Медведчука стане предметом торгів між Росією і Україною.

«За матеріалами Служби безпеки України народному депутату Віктору Медведчуку оголошено нову підозру – про державну зраду (ст. 111 ККУ) та сприяння діяльності терористичної організації (ст. 258-3 ч.1 ККУ)», - йдеться в повідомленні.

За версією слідства, мова йде про дії, спрямовані на підрив енергетичної незалежності України. Зокрема, після того як Росія захопила частину Донбасу, Україна опинилася на межі енергетичної кризи. Тож було вирішено купувати вугілля на світовому ринку, зокрема, в ПАР.

«Однак РФ мала плани зірвати реалізацію цих контрактів і не дозволити Україні посилити власну енергонезалежність. Тому за посередництва Медведчука відбулася змова з вищими посадовими особами України, які, використовуючи повноваження Нацбанку і правоохоронних органів, створили штучні перешкоди для постачання вугілля з ПАР», - розповіли в СБУ.

Нагадаємо, 11 травня генеральний прокурор України Ірина Венедіктова підписала підозру у державній зраді народним депутатам від ОПЗЖ Віктору Медведчука і Тарасу Козаку.

Їх підозрюють в зраді, порушенні правил ведення війни і допомоги окупантам Криму в розграбуванні ресурсів півострова.

Печерський районний суд Києва 2 вересня продовжив запобіжний захід Медведчуку у цій справі до 31 жовтня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: