Порошенко полетів до Туреччини після невдалої спроби вручити йому підозру

Читать на русском
У заяві партії Євросолідарність сказано, що Порошенко відбув у заздалегідь заплановану поїздку до Туреччини та Польщі для роботи на дипломатичному фронті
Петро ПорошенкоВідкрите джерело

П'ятий президент України, Народний депутат Петро Порошенко покинув країну після того, як увечері 17 грудня Державне бюро розслідувань спробувало вручити йому підозру щодо вугільної справи.

Про це повідомляє низка українських ЗМІ, інформацію підтвердила пресслужба партії «Європейська солідарність», яку очолює Порошенко.

Так, ЗМІ розмістили інформацію про те, що Порошенко покинув країну, з посиланням на публікацію в соцмережах нардепа від «Слуг народу» Олександра Мережко, який зустрів експрезидента в аеропорту «Бориспіль».

«Приємно зустріти колегу. Петро Олексійович у Борисполі» - написав Мережко. Пізніше він видалив запис, але інтернет пам'ятає все, і низка видань опублікували скріншоти запису.

Пізніше «Євросолідарність» випустила відразу дві заяви. У першому сказано, що Порошенко відбув у заздалегідь заплановану поїздку до Туреччини та Польщі для роботи на дипломатичному фронті.

Друга заява стосується спроби вручити Порошенку підозру. У «ЄС» звинуватили ДБР в політичному переслідуванні експрезидента і порівняли поведінку правоохоронців з часами ще одного колишнього президента, Віктора Януковича.

«Адвокати Петра Порошенка публічно надали вичерпні відповіді та всі аргументи щодо політично вмотивованої так званої вугільної справи та її повної необґрунтованості. Примітно, що улюбленим часом Віктора Януковича для переслідування опозиційних лідерів і його політичних конкурентів були новорічні свята» - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 17 грудня в ДБР заявили про те, що слідчі сьогодні намагалися вручити повістку нардепу від «Євросолідарності» і колишньому президенту Петру Порошенку.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: