У Лівії стався держпереворот: подробиці

Читать на русском
У Лівії перед виборами президента стався державний переворот. Озброєні люди захопили палац президента та штаб-квартиру уряду.
Фото: Sky News Arabia

У столиці Лівії Триполі озброєні люди захопили палац президента, а також штаб-квартиру уряду та будівлю Міністерства оборони.

Про це повідомляє Sky News Arabia.

План «Шатун» і «путч Порошенка»: держперевороти, що не відбулисяВ Україні вже неодноразово за останні роки повідомляли про підготовку держперевороту. Був план Шатун, план Савченко та Рубана, тепер президент каже, що до перевороту може бути причетний Ахметов.

Спроба державного перевороту сталася увечері 15 грудня – незадовго до перших в історії країни виборів президента, запланованих на 24 грудня.

Бойовики із бригади «Ас-Самуд» заявили, що виборів президента не буде, а також пообіцяли закрити усі державні установи у столиці.

Озброєні люди захопили всі важливі об'єкти інфраструктури. Також у великих містах на заході країни у стан бойової готовності наведено кілька військових формувань.

Низка районів Триполі залишилися без електрики.

За даними видання, така напруженість у Лівії могла виникнути після рішення Президентської ради про відставку командувача військового округу Триполі Абделя Бассета Марвана, якого звільнили 15 грудня.

Про постраждалих чи загиблих внаслідок дій бойовиків поки не повідомляється.

Нагадаємо, раніше сталася спроба так званого «держперевороту» у Білорусі.

Влітку відбувся держпереворот у Малі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: