У мережі обговорюють грудневий «держпереворот» в Україні

Читать на русском

Володимир Зеленський говорив, що в Україні планують держпереворот 1 грудня. Тепер про це жартують у соцмережах.
Слово і діло

Під час пресмарафону президент Володимир Зеленський заявив, що 1-2 грудня в Україні готують державний переворот. За його словами, до цього причетні представники Росії, крім того, до перевороту намагаються залучити олігарха Ріната Ахметова.

Служба безпеки України також повідомила, що проводить розслідування «за фактом підготовки окремими громадянами України та РФ дій із метою захоплення державної влади». Жодних подробиць у відомстві не розкрили.

На даний момент у Києві все спокійно, але у центрі заплановано кілька масових заходів: акція «Захисти Україну – зупини переворот», а також протест Нацкорпусу.

Як у соцмережах жартують щодо «держперевороту» – у добірці «Слово і діло».

Напередодні перший віцеспікер парламенту Олександр Корнієнко говорив, що 1 грудня «готуються підвозити людей до Києва», а громадянам у регіонах пропонують по тисячі гривень «за участь у держперевороті».

У зв'язку з виступом Володимира Зеленського у Верховній раді, а також через кілька акцій протесту багато вулиць у центрі перекрито. Повний список можна переглянути тут.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Денис Монастирський звернувся до всіх українців, які мають намір взяти участь в акціях протесту, анонсованих 1 грудня у Києві.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: