«Право на владу»: хто хотів здійснити держпереворот та чому Зеленський знову заговорив про переговори з Путіним

Читать на русском
Право на владу 2 грудня – чи справді олігархи задумали повалити владу в Україні та хто переможе у цьому протистоянні.
З відкритих джерел

Під час пресмарафону президент Володимир Зеленський повідомив про те, що оточення олігарха Ріната Ахметова готує держпереворот, який має відбутися на початку грудня. Хто і навіщо хотів його здійснити? Чи справді олігархи задумали скинути владу в Україні? Хто переможе в цьому багатосторонньому протистоянні?

Також гості студії говоритимуть про те, навіщо Зеленський у своєму посланні до парламенту знову заговорив про прямі переговори з Путіним? Чи вдалось нам вирватись із імперії, яка впала ще у 1991, чи її примара й досі душить країну у «братніх обіймах»?

План «Шатун» і «путч Порошенка»: держперевороти, що не відбулисяВ Україні вже неодноразово за останні роки повідомляли про підготовку держперевороту. Був план Шатун, план Савченко та Рубана, тепер президент каже, що до перевороту може бути причетний Ахметов.

У розмові візьмуть участь: віцепрем'єр-міністр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, лідер фракції «Слуга народу» Давид Арахамія, народний депутат, «Голос» Сергій Рахманін, народний депутат, ВО «Батьківщина» Іван Крулько, народний депутат (2014-2019) Сергій Лещенко, гендиректор інформагентства Інтерфакс-Україна Олександр Мартиненко, лідер «Студентської революції на граніті» (1990), громадський діяч Олесь Доній, політик, дипломат Роман Безсмертний, співголова депутатської групи «За майбутнє» Тарас Батенко, народний депутат, ОПЗЖ Олександр Качний, правник Геннадій Друзенко.

Традиційно в режимі онлайн «Слово і діло» допомагатиме команді «Право на владу» робити фактчекінг слів гостей ефіру: перевіряти, чи правдиві їхні висловлювання.

Дискусія може бути перервана, якщо слова політика розходяться з діями чи загальновідомими фактами.

Як повідомлялося, Зеленський на пресконференції в п'ятницю повідомив, що, за агентурними даними, 1-2 грудня в Україні може відбутися держпереворот із залученням бізнесмена Ріната Ахметова.

Пізніше представник президента РФ Дмитро Пєсков спростував заяву Зеленського про плани РФ щодо участі у держперевороті в Україні. У свою чергу, Ахметов назвав «суцільною брехнею» інформацію про нібито втягування його в будь-який держпереворот.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: