Новий уряд Німеччини не дасть Україні зброї – посол

Читать на русском
Новий уряд ФРН не буде змінювати курс, взятий ще при Меркель. У Німеччині воліють не дратувати Росію
Андрій МельникImago Image Center

Думати та говорити про те, що новий німецький уряд на чолі з Олафом Шольцем відійде від згубної політики ненадання зброї для України і вирішить допомогти Києву з озброєнням для армії - це занадто оптимістичний підхід.

Про це заявив посол України у ФРН Андрій Мельник в інтерв'ю виданню»Дзеркало тижня".

Не вчіть жити – допоможіть матеріально: на чию військову допомогу може розраховувати УкраїнаУ списку охочих надати військову допомогу нашій країні навряд чи опиняться Франція та Німеччина.

Мельник вважає, що новий уряд ФРН не буде змінювати курс, взятий ще при Меркель. У Німеччині воліють не дратувати Росію, а тому заявляють, що надання Україні озброєння нібито може спровокувати ескалацію і привести до зіткнення між українськими та російськими військами. Саме такі відмовки останні роки чує посольство України.

«Чи зміниться це ставлення Берліна при новому уряді? Думаю, що було б занадто оптимістично очікувати, що кабінет канцлера Олафа Шольца матиме якийсь інший курс» - резюмував посол.

Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що влада України планує відновити переговори про постачання озброєнь з новим урядом Німеччини.

До цього, в червні 2021 року, Німеччина остаточно відмовилася постачати Україні зброю.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: