Німеччина остаточно відмовилася постачати Україні зброю

Читать на русском
Берлін як і раніше буде послідовно підтримувати суверенітет і територіальну цілісність України, проте ніякої зброї від нього Україна не дочекається
Дмитро Кулеба і Хайко МаасReuters

Німеччина прийняла остаточне рішення не постачати Україні летальну зброю для переоснащення Збройних сил України.

Про це заявив глава міністерства закордонних справ ФРН Хайко Маас під час спільного брифінгу з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою.

Маас заявив, що Німеччина залишиться найбільшим двостороннім партнером для України. Берлін як і раніше буде послідовно підтримувати суверенітет і територіальну цілісність України, проте ніякої зброї від нього Україна не дочекається.

Військова допомога Україні: як з роками змінювалася підтримка США та ЄСЯк з роками змінювалася військова допомога Україні від ЄС та США, дивіться в інфографіці Слово і діло .

«Коли ми з паном Ле Дріаном подзвонили Лаврову, щоб вплинути на можливість зустрічі в нормандському форматі... Якби я під час розмови сказав, що ми будемо поставляти зброю стороні конфлікту, то розмова була б набагато коротшою», - сказав Маас.

Міністр додав, що Німеччина планує підтримувати Україну іншими шляхами.

«Ми хочемо робити надалі внесок у те, щоб Україна розвивалася економічно, що стосується добробуту населення, ми хочемо також підтримувати інтереси України у сфері безпеки, і ми хочемо зробити внесок у те, щоб на Донбасі запанував мир, це наші пріоритети, і Україна може і надалі на це покладатися», - резюмував він.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський різко розкритикував уряд Німеччини за те, що він з 2014 року відмовляється надавати військову допомогу Україні - хоча, на думку українського президента, Німеччина могла б надати військову допомогу Збройним силам України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: