Україна до кінця тижня отримає транш військової допомоги від США

Читать на русском
США цього тижня відправлять стрілецьку зброю та боєприпаси для українських військових. Це одиниці із пакету військової допомоги, який затвердив президент Джо Байден у серпні.
defense.gov

До кінця цього тижня Україна отримає від США останні елементи з пакету систем безпеки вартістю 60 млн доларів, про який було оголошено у серпні.

Про це під час брифінгу заявив речник Пентагону Джон Кірбі, передає пресслужба відомства.

Військова допомога Україні: як з роками змінювалася підтримка США та ЄСЯк з роками змінювалася військова допомога Україні від ЄС та США, дивіться в інфографіці Слово і діло .

«У нас немає нових заяв чи рішень, які потрібно приймати щодо будь-якої додаткової допомоги у сфері безпеки для України. Я думаю, ви знаєте, що ми схвалили, точніше, президент Байден схвалив пакет допомоги в галузі безпеки на 60 мільйонів доларів. Останні елементи якого буде доставлено до України. Стрілецька зброя та боєприпаси - найновіші одиниці, які цього тижня передадуть силам оборони України», - заявив Кірбі.

Інші частини цього пакету допомоги в галузі безпеки включали ракетну систему Javelin, яка вже є у розпорядженні українських військовослужбовців.

Нагадаємо, Кірбі заявляв, що українські військові мають право застосовувати отримані від США протитанкові ракетні комплекси Javelin у будь-якій частині своєї країни, але тільки для самооборони.

У листопаді українські військові на Донбасі вперше застосували проти бойовиків протитанковий ракетний комплекс Javelin, який Збройні сили України отримали від США.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: