Захід може надати Україні додаткову військову допомогу – Арестович

Читать на русском
Планується, що починаючи з 2022 року, обсяги військової допомоги, яку отримує Україна від Заходу, будуть значно збільшені
Ілюстративне фотоEPA - European Pressphoto Agency

Україна може отримати від США та інших західних держав додаткові обсяги військової допомоги, серед якої будуть системи протиповітряної оборони. Цей момент зараз обговорюється.

Про це розповів радник керівника Офісу Президента Олексій Арестович в інтерв'ю для Радіо Свобода.

Військова допомога Україні: як з роками змінювалася підтримка США та ЄСЯк з роками змінювалася військова допомога Україні від ЄС та США, дивіться в інфографіці Слово і діло .

«Міністр оборони Резніков знаходиться в дуже тісному контакті з міністрами оборони США, Великобританії, Ізраїлю, Швеції й т.д. і мова йде про надання нам додаткового пакета, який буде містити навіть засоби ППО, засоби протиракетної оборони, в тому числі. Тобто, збільшується інтенсивність контактів і наданої реальної практичної допомоги. Це плани на 2022-й і на наступні роки» - розповів він.

Нагадаємо, 9 грудня стало відомо, що до кінця цього тижня Україна отримає від США останні елементи з пакету систем безпеки вартістю 60 млн доларів, про який було оголошено в серпні.

До цього іноземні ЗМІ повідомили, що у Вашингтоні вивчають можливість передачі Україні додаткового озброєння через російську загрозу. Крім того, США можуть відправити в Україну військових радників, а також форсувати переговори з союзниками щодо нових санкцій проти Росії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: