Мігранти знову намагались прорватися до Польщі - подробиці інциденту на кордоні

Читать на русском
Білоруські силовики при цьому осліплювали польських військових та прикордонників, а також кидали у них камінням.
Ілюстративне фотоReuters

Група мігрантів намагалася силою проникнути на територію Польщі через польсько-білоруський кордон. Білоруські силовики при цьому осліплювали польських військових та прикордонників, а також кидали у них камінням.

Про це повідомляє РАР, з посиланням на заяву речниці Прикордонної служби Польщі Анни Міхальську.

Згідно зі словами Міхальської, у п’ятницю, 10 грудня о 23:35 (за місцевим часом) в районі населеного пункту Черемха група з 28-ми іноземців за допомогою білоруських служб намагалася проникнути до Польщі. Білоруси осліплювали поляків лазерами і прожекторами.

Гібридна міграція: три сценарії завершення кризи на польсько-білоруському кордоніНовий виток міграційної кризи в ЄС на кордоні із Білоруссю був спровокований як черговий акт гібридного впливу з Кремля. Найбільш вірогідні сценарії закінчення кризи – проаналізував політолог Олександр Радчук.

За інформацією Прикордонної служби Польщі, за минулу добу 41 мігрант намагався нелегально перетнути польсько-білоруський кордон. Польські прикордонники видали 10 постанов про залишення території Республіки Польщі.

Нагадаємо, що мігранти на кордоні Білорусі вже не вперше намагалися прорватися до Польщі.

Напередодні ситуацію на кордоні обговорили глави МВС України та Польщі. При цьому, очільник МВС Польщі заявив про можливі гібридні атаки проти України.

Також, у кінці листопада дві групи мігрантів намагалися прорвати кордон із Польщею. Вони також кидали у бік польських прикордонників каміння та петарди.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: