Голова МВС Польщі заявив про можливі гібридні атаки проти України

Читать на русском
Міністри внутрішніх справ України та Польщі Денис Монастирський та Маріуш Камінський обговорили ситуацію на польсько-білоруському кордоні.
mvs.gov.ua

Міністри внутрішніх справ України та Польщі Денис Монастирський та Маріуш Камінський обговорили ситуацію на польсько-білоруському кордоні.

Про це повідомляє пресслужба МВС України.

Гібридна міграція: три сценарії завершення кризи на польсько-білоруському кордоніНовий виток міграційної кризи в ЄС на кордоні із Білоруссю був спровокований як черговий акт гібридного впливу з Кремля. Найбільш вірогідні сценарії закінчення кризи – проаналізував політолог Олександр Радчук.

Камінський телефоном повідомив, що на кордоні з Білоруссю спостерігається тимчасова деескалація напруги. При цьому польські правоохоронці фіксують зміни тактики дій мігрантів, які намагаються прорватися білорусько-польським кордоном. Вони штурмують ділянки держкордону у різних місцях невеликими групами.

На думку Камінського, зараз існує досить висока ймовірність гібридних атак проти України. Однак польський міністр запевнив у готовності Польщі підтримувати суверенітет та територіальну цілісність України.

«Ми усвідомлюємо можливі сценарії подальшого розвитку подій, які можуть бути реалізовані проти України, щоб підірвати стабільність нашої держави, розпорошити її увагу та сили, а також якимось чином погіршити її відносини з Польщею та ЄС», - зазначив глава МВС України. Денис Монастирський.

Нагадаємо, Рада виділила 175 млн грн на посилення охорони українського кордону.

24 листопада Україна розпочала спецоперацію на кордоні з Білоруссю.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: