Мігранти знову намагалися «штурмувати» кордон із Польщею

Читать на русском
Дві групи мігрантів напередодні намагалися прорвати кордон із Польщею. Вони також кидали у бік польських прикордонників каміння та петарди.
фото Sputnik / Віктор Толочко

Дві групи мігрантів напередодні намагалися прорвати кордон із Польщею. Вони також кидали у бік польських прикордонників каміння та петарди.

Про це повідомляє у Twitter Прикордонна служба Польщі.

Гібридна міграція: три сценарії завершення кризи на польсько-білоруському кордоніНовий виток міграційної кризи в ЄС на кордоні із Білоруссю був спровокований як черговий акт гібридного впливу з Кремля. Найбільш вірогідні сценарії закінчення кризи – проаналізував політолог Олександр Радчук.

«Минулої доби, 29 листопада, польсько-білоруський кордон намагалися перетнути 134 особи. Видано 33 постанови покинути територію Польщі… Групи агресивних іноземців намагалися прорвати кордон на відрізках відповідальності прикордонних застав у Мельнику та Шудзялові», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у Шудзялові спробу перетину кордону було здійснено цієї ночі о 02:30 (за місцевим часом). Мігранти та білоруські силовики кидали у бік поляків камінням, металевими трубами та петардами.

Нагадаємо, мігранти на кордоні Білорусі вже не вперше намагалися прорватися до Польщі.

Напередодні ситуацію на кордоні обговорили глави МВС України та Польщі. При цьому глава МВС Польщі заявив про можливі гібридні атаки проти України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: