Джонсон написав листа Макрону: як політики планують зупинити мігрантів

Читать на русском
Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон закликав країни Євросоюзу і Францію зупинити потік мігрантів, які перетинають Ла-Манш.
Reuters

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон закликав країни Євросоюзу і Францію зупинити потік мігрантів, які перетинають Ла-Манш.

У четвер він написав листа президенту Франції Еммануелю Макрону, де закликав до більш тісної співпраці з Парижем і Брюсселем щодо повернення мігрантів, які здійснюють морську подорож, пише Politico.

Найважчі міграційні кризи у світі за останні рокиТисячі мігрантів перебувають на кордоні Білорусі та Польщі. Аналогічні кризи у світі – на інфографіці.

«ЄС має угоди про реадмісію з країнами, включаючи Білорусь і Російську Федерацію; Я сподіваюся, що така угода може бути швидко досягнута і зі Сполученим Королівством», - написав Джонсон.

Також Джонсон закликав Макрона укласти двосторонню угоду, щоб всі нелегальні мігранти, які перетинають Ла-Манш, могли бути повернуті.

Нагадаємо, ЗМІ писали, що більше 30 людей загинули після того, як гумовий човен перекинувся під час переходу через Ла-Манш із Франції до Великої Британії.

Перевантажені човни часто ледве тримаються на плаву при спробі мігрантів дістатися до британських берегів.

Також «Слово і діло» зібрало на інфографіці найбільші міграційні кризи у світі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: