У МВС розповіли про підготовку до можливого прориву мігрантів на кордоні

Читать на русском
У разі погіршення ситуації та прориву мігрантів усі доступні сили МВС будуть на кордоні протягом 30 хвилин.
5 канал

У разі погіршення ситуації та прориву мігрантів усі доступні сили МВС будуть на кордоні протягом 30 хвилин.

На допомогу прикордонникам буде перекинуто сили Нацполіції та Нацгвардії, повідомляє сайт МВС.

Гібридна міграція: три сценарії завершення кризи на польсько-білоруському кордоніНовий виток міграційної кризи в ЄС на кордоні із Білоруссю був спровокований як черговий акт гібридного впливу з Кремля. Найбільш вірогідні сценарії закінчення кризи – проаналізував політолог Олександр Радчук.

Як розповів міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, на сьогодні масштабні навчання підрозділів системи МВС у рамках спеціальної прикордонної операції відбуваються у п'яти областях, які межують із Білоруссю.

«Під час навчань ми побачили, що всі підрозділи МВС – це справжній кулак, який може забезпечити внутрішню безпеку України. Декілька тижнів тому тут була зовсім інша картина. А вже сьогодні ми переконалися, що за 30-60 хвилин після того, як розвідка надасть інформацію про прибуття мігрантів, наші підрозділи будуть на кордоні», - зазначив він.

За його словами, першими на місці прориву будуть прикордонники, далі до них приєднаються сили поліції та Національної гвардії. Він також зазначив, що на сьогодні відпрацьовано декілька сценаріїв, у тому числі, як діяти за масового прориву.

Нагадаємо, сьогодні мігранти знову намагалися «штурмувати» кордон із Польщею.

Також зазначимо, ситуацію на кордоні обговорили голови МВС України та Польщі. При цьому глава МВС Польщі заявив про можливі гібридні атаки проти України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: