Польський кордон вкотре штурмували нелегальні мігранти

Читать на русском
Польські прикордонники запобігли прориву групі мігрантів з Близького Сходу. Через кордон намагались перебратись 30 осіб.
Straz Graniczna

Польські прикордонники запобігли прориву групі мігрантів з Близького Сходу. Через кордон намагались перебратись 30 осіб.

Про це повідомила у Твітері Прикордонна служба Польщі.

Чергова спроба прориву кордону сталася в суботу, 4 грудня, пізно ввечері.

«На відрізку, який охороняється прикордонною заставою у Дубічах Церковних, група з 30-ти осіб штурмувала кордон», – йдеться у повідомленні.

Гібридна міграція: три сценарії завершення кризи на польсько-білоруському кордоніНовий виток міграційної кризи в ЄС на кордоні із Білоруссю був спровокований як черговий акт гібридного впливу з Кремля. Найбільш вірогідні сценарії закінчення кризи – проаналізував політолог Олександр Радчук.

Загалом за цей день зафіксовано 43 спроби нелегального перетину кордону. Прикордонники видали іноземцям сім постанов про необхідність залишення території Польщі.

Нагадаємо, 3 грудня польські прикордонники затримали чотирьох іноземців за підозрою у пособництві у перетині кордонну незаконним мігрантам на кордоні з Білоруссю. Серед них є українці.

Це вже не вперше прикордонники затримують українців під час такої допомоги мігрантам. 26 листопада біля села Високий Міст співробітники поліції затримали трьох українців у зв'язку з пособництвом і підбурюванням до незаконного перетину кордону.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: