У Польщі затримали українців, які допомагали мігрантам на кордоні з Білоруссю

Читать на русском
Польські прикордонники затримали чотирьох іноземців за підозрою у пособництві у перетині кордонну незаконним мігрантам на кордоні з Білоруссю. Серед них є українці.
Straz Graniczna

Польські прикордонники затримали чотирьох іноземців за підозрою у пособництві у перетині кордонну незаконним мігрантам на кордоні з Білоруссю. Серед них є українці.

Про це повідомила Прикордонна служба Польщі у Twitter.

Вчора, 3 грудня у Польщі зафіксували 62 спроби незаконного перетину кордону мігрантами. Крім цього, прикордонники виявили іноземців, які допомагали нелегалам проникнути в країну.

За сприяння незаконним мігрантам затримали чотирьох людей. Зокрема, серед них є двоє громадян України, а також громадяни Афганістану та Польщі.

Гібридна міграція: три сценарії завершення кризи на польсько-білоруському кордоніНовий виток міграційної кризи в ЄС на кордоні із Білоруссю був спровокований як черговий акт гібридного впливу з Кремля. Найбільш вірогідні сценарії закінчення кризи – проаналізував політолог Олександр Радчук.

Нагадаємо, це вже не вперше прикордонники затримують українців під час такої допомоги мігрантам. 26 листопада біля села Високий Міст співробітники поліції затримали трьох українців у зв'язку з пособництвом і підбурюванням до незаконного перетину кордону.

Додамо, для запобігання міграційним потокам Україна розпочала зміцнювати кордони з Білоруссю – так, почалося посилення захисту північного кордону на Київщині в районі Чорнобильської зони.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: