Зеленський готовий до прямих переговорів з Путіним – Офіс президента

Читать на русском
Продемонстрована готовність Зеленського до зустрічі з Путіним знайшла повне розуміння і підтримку у партнерів
Андрій СибігаУкраїнські новини

Президент Володимир Зеленський повністю готовий до прямих переговорів безпосередньо з президентом Росії Володимиром Путіним. Західні партнери цілком підтримують такий підхід.

Про це заявив заступник голови офісу президента України Андрій Сибіга в ефірі програми «Право на владу».

«Ми координуємо та обговорюємо тему безпеки не тільки з нашими союзниками, ключовими партнерами. І сьогодні це також звучало, що президент України готовий до прямих переговорів з президентом Путіним. Українська сторона готова до цих переговорів, має відповідну позицію. І ми сподіваємося, що, в тому числі за підтримки наших партнерів, дійде до цієї розмови» - розповів він.

Примус до дзвінка: чого чекати від розмови Байдена і ПутінаПісля розмови Байдена і Путіна Україну під загрозою ескалації можуть змусити виконувати Мінські угоди.

Сибіга додав, що готовність Зеленського до зустрічі з Путіним знайшла повне розуміння і підтримку у партнерів.

«Як і американська сторона, я маю підстави це говорити, так і інші ключові західні партнери підтримують позицію України щодо проведення таких переговорів» - додав він.

Нагадаємо, 7 грудня пройшли переговори президентів Росії та США Володимира Путіна і Джозефа Байдена у форматі відеоконференції. Вони тривали понад 2 години. Серед іншого, підіймалося питання про можливе вторгнення РФ в Україну.

9 грудня президент України Володимир Зеленський поговорив телефоном з президентом США Джозефом Байденом. Відомо, що серед інших підсумків розмови отримано згоду США влитися в процес врегулювання ситуації навколо конфлікту на Донбасі. Україна, своєю чергою, працюватиме над відновленням Нормандського формату.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: