Зеленський очікує від ТКГ узгодження «новорічного» перемир'я

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський очікує, що на засіданні ТКГ 8 грудня узгодять кілька питань, у тому числі про перемир'я на свята та обмін полоненими.
Володимир ЗеленськийФото Слово і діло

Президент Володимир Зеленський очікує, що на засіданні ТКГ у середу, 8 грудня, узгодять кілька питань, у тому числі про перемир'я на свята та обмін полоненими.

Про це він розповів на пресконференції з прем'єр-міністром Хорватії Андрієм Пленковичем у Києві, передає УНН.

Повернути полонених і скорегувати Мінські угоди: що Зеленський обіцяв по ДонбасуВолодимир Зеленський обіцяв зробити все, щоб закінчити війни. А також повернути всіх полонених і скорегувати текст мінських угод.

«Навіть зараз, коли ми зустрічаємося, у нас відбувається засідання Тристоронньої контактної групи, в якій сьогодні, хотілося б вірити, ми знайдемо вихід із складної ситуації принаймні у трьох питаннях: це повернення до режиму припинення вогню, друге питання – це обмін полоненими, та третє питання – відкриття КПВВ», - сказав президент.

Він зазначив, що на підконтрольних територіях Донбасу функціонують КПВВ, де люди можуть отримати адміністративні послуги.

«Ми очікуємо, що на тому боці вони також відкриють КПВВ для можливості людей перетинати лінію розмежування. Особливо зараз, перед Різдвом, перед новорічними святами. Це дуже важливо з точки зору гуманітарної місії», – додав Зеленський.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський передав президентові Туреччини Реджепу Ердогану список українських полонених.

Зеленський також пояснив паузу в обміні полоненими.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: