Справа МН17: РФ не дозволила допитувати російського офіцера

Читать на русском
Росія повідомила, що держава має право відмовити в такому допитуванні, якщо це може зашкодити державним інтересам.
фото: UA.NEWS

Росія відмовила Гаазькому суду у допиті командира 53-ї зенітної бригади в Курську Сергія Мучкаєва для розгляду справи про збиття малазійського боїнга рейсу МН17.

Про це повідомляє Суспільне, з посиланням на слова судді Гендріка Стейнгаюса під час слухання сьогодні, 8 грудня.

Як зазначив суддя Стейнгаюс, у РФ повідомили, що згідно з Європейською конвенцією про взаємну допомогу в кримінальних справах, держава має право відмовити в такому опитуванні, якщо це може зашкодити державним інтересам.

Посадка в Гаазі: чим закінчиться для Росії процес щодо МН17Перебіг судових слухань вказує на те, що Росія не зможе перекласти відповідальність за катастрофу на Україну.

При цьому, російська влада послалася на те, що Мучкаєву заборонено ставити питання щодо військової інформації, бо це може призвести до розкриття цієї інформації, що своєю чергою може завдати шкоди інтересам РФ.

«Відповідний запит щодо можливості опитати Сергія Мучкаєва знову було направлено 3 листопада. Відповідь надійшла 3 грудня. Російська сторона відмовила у можливості опитати Сергія Мучкаєва… Таким чином, слідчий суддя дійшов висновку, що опитування Мучкаєва неможливе, тож на цьому додаткове розслідування завершено», - зазначив Стейнгаюс.

Нагадаємо, що у середу, 8 грудня, у судовому комплексі Схіпхол у Нідерландах відновилися слухання у справі про катастрофу Boeing рейсу MH17 на Донбасі.

Варто зазначити, що окружний суд Гааги у березні 2020 року розпочав розгляд справи про катастрофу літака рейсу МН17.

Раніше з'ясувалося, коли зачитуватимуть обвинувальний акт у справі МН17.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: