Венедіктова відвідає судове засідання у справі про збитий рейс МН17

Читать на русском
Генпрокурор Ірина Венедіктова завтра, 9 вересня, відвідає засідання суду у справі про збитий рейс МН17 у комплексі юстиції Схіпхол у Нідерландах.

Генпрокурор Ірина Венедіктова завтра, 9 вересня, відвідає засідання суду у справі про збитий рейс МН17 у комплексі юстиції Схіпхол у Нідерландах.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора в середу, 8 вересня.

«Судові процеси щодо злочинів, здійснених в Україні в умовах збройного конфлікту - надзвичайно важливі. Ми уважно стежимо за ходом слухань у справі трагічного рейсу МН17», - сказала Венедіктова на зустрічі з представниками Державної прокуратури Нідерландів.

Посадка в Гаазі: чим закінчиться для Росії процес щодо МН17Перебіг судових слухань вказує на те, що Росія не зможе перекласти відповідальність за катастрофу на Україну.

Вона додала, що зараз при Офісі генпрокурора формується Міжнародна рада експертів із питань злочинів, скоєних в умовах збройного конфлікту і Україні необхідна підтримка нідерландських партнерів і колег щодо залучення фахівців із міжнародного гуманітарного права, міжнародного кримінального права і військових експертів, які будуть постійно працювати з українськими фахівцями.

У свою чергу голова Державної прокуратури Нідерландів Тео Хофстее і керівник спільної слідчої групи у справі МН17 Дігна ван Бутцелар відзначили надзвичайну міжнародну важливість розслідування у справі збитого Боїнга і подякували українським правоохоронцям за плідну співпрацю.

Нагадаємо, Boeing-777 «Малайзійських авіаліній» рейсом Куала-Лумпур впав в Донецькій області 17 липня 2014 року. На борту було 298 осіб. Всі загинули.

Міжнародна спільна слідча група (JIT) у справі МН17 прийшла до висновку, що літак був збитий із зенітно-ракетного комплексу «Бук», який належить 53-й зенітно-ракетній бригаді ППО збройних сил РФ, дислокованій в Курську.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: