Справа МН17: з'явився графік судових засідань у листопаді

Читать на русском
У Гаазі у листопаді розпочнеться десятий блок слухань у справі про катастрофу літака рейсу МН17.
Фото - nos.nl

У Гаазі в судовому комплексі Схіпхол у листопаді розпочнеться 10-й блок слухань у справі про катастрофу літака рейсу МН17 над Донбасом.

Як повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу суду в Гаазі, згідно з попереднім графіком, слухання відбуватимуться 1, 8–9, 15–17 листопада.

Посадка в Гаазі: чим закінчиться для Росії процес щодо МН17Перебіг судових слухань вказує на те, що Росія не зможе перекласти відповідальність за катастрофу на Україну.

Слідчий суддя має завершити попереднє розслідування до 1 листопада 2021 року, таким чином, результати мають бути обговорені у понеділок, 1 листопада.

Очікується, що 8 листопада родичі загиблих продовжать виступи в суді.

Планується, що у вівторок, 9 листопада, буде обговорено звернення та позови постраждалих. 15 та 16 листопада у прокуратури буде заключне слово, зокрема щодо винесення вироку. Також суд залишає можливість проведення судового засідання у середу, 17 листопада 2021 року.

Нагадаємо, Boeing-777 Малайзійських авіаліній рейсом Куала-Лумпур впав у Донецькій області 17 липня 2014 року. На борту було 298 людей. Усі загинули.

Міжнародна спільна слідча група (JIT) у справі МН17 дійшла висновку, що літак був збитий із зенітно-ракетного комплексу «Бук», що належить 53-й зенітно-ракетній бригаді ППО збройних сил РФ, дислокованій у Курську.

На суді у вересні родичі жертв збитого літака у суді звернулися до Росії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: