П'ять країн зробили заяву у річницю трагедії МН17

Читать на русском
Голови МЗС України, Австралії, Бельгії, Малайзії і Нідерландів оприлюднили заяви до річниці збиття рейсу МН17 над Донбасом.
фото з відкритих джерел

Голови МЗС України, Австралії, Бельгії, Малайзії і Нідерландів оприлюднили заяви до річниці збиття пасажирського рейсу МН17 17 липня 2014 роки над Донбасом. Також про катастрофу висловився і президент України.

Про це повідомляє пресслужба МЗС в суботу, 17 липня.

«Наші думки залишаються з тими, хто загинув на борту, з їх сім'ями і близькими. Для нас вкрай важливо залишатися непохитними перед зобов'язаннями по встановленню істини, правосуддя і притягнення винних до відповідальності», - йдеться в заяві країн.

Голови МЗС України, Австралії, Бельгії, Малайзії і Нідерландів відзначили «важливість збереження прихильності у встановленні істини, справедливості».

«Ми вдячні за співпрацю відповідним слідчим органам і підтверджуємо повну підтримку їхніх зусиль по встановленню справжніх причин того, що сталося», - йдеться в повідомленні.

Крім того, «міністри висловили впевненість в незалежному, відкритому і неупередженому кримінальне переслідування передбачуваних злочинців».

Президент України Володимир Зеленський у своєму в Twitter підкреслив, що відповідальність за трагедію - неминуча.

«Печаль і біль в наших серцях у сьому річницю жахливої трагедії та невимовного злочину, який буде пам'ятати весь світ. 298 загиблих рейсу MH17. Неможливо повірити, що це сталося в сучасному світі. Співчуваю. Докладаємо всіх зусиль для встановлення правди. Відповідальність неминуча!», - написав Зеленський.

Нагадаємо, сьогодні сьома річниця катастрофи рейса МН17.

Суд в Гаазі призупинив слухання у справі МН17. Вони продовжаться на початку вересня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: