Справа МН17: сьогодні на суді заслухають родичів загиблих

Читать на русском
У Нідерландах 6 вересня продовжиться суд у справі про катастрофу рейсу МН17 над Донбасом. У вересні заплановано дев'ять судових засідань.
фото Zittingszaal

У Нідерландах в судовому комплексі «Схіпхол» сьогодні, 6 вересня, продовжиться суд у справі про катастрофу рейсу МН17 над Донбасом. У цьому місяці заплановано дев'ять судових засідань.

Сьогодні в Гаазі виступлять родичі загиблих пасажирів «Боїнга», передає Укрінформ.

Посадка в Гаазі: чим закінчиться для Росії процес щодо МН17Перебіг судових слухань вказує на те, що Росія не зможе перекласти відповідальність за катастрофу на Україну.

Всього слово на суді матимуть понад 90 родичів жертв - не тільки з Нідерландів, а й Австралії, Малайзії, Індонезії, Канади. Очікується, що це будуть найбільш емоційні слухання.

За попереднім графіком, засідання суду відбудеться 7, 10, 13, 14, 16, 21, 23 і 24 вересня 2021 року.

Нагадаємо, Boeing-777 «Малайзійських авіаліній» рейсом Куала-Лумпур впав у Донецькій області 17 липня 2014 року. На борту було 298 осіб. Всі загинули.

Міжнародна спільна слідча група (JIT) у справі МН17 прийшла до висновку, що літак був збитий із зенітно-ракетного комплексу «Бук», який належить 53-й зенітно-ракетній бригаді ППО збройних сил РФ, дислокованій у Курську.

На минулому тижні слідство звернулося до військових і жителів Курська за допомогою у зборі інформації про катастрофу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: