Справа МН17: на суді хочуть допитати командира курської бригади

Читать на русском
Суд у Нідерландах, який розглядає справу про катастрофу літака на Донбасі, має намір допитати командира 53-ї зенітної ракетної бригади в Курську.

Суд у Нідерландах, який розглядає справу про катастрофу літака на Донбасі, має намір допитати командира 53-ї зенітної ракетної бригади в Курську.

За версією звинувачення, саме її установка «Бук» збила літак, повідомляє журналіст Twitter De Telegraaf Саскії Беллеман.

За її словами, суд спробує допитати командира 53-ї зенітної ракетної бригади Сергія Мучкаєва. До цього Нідерланди направили Росії запит про відповідну правову допомогу, але досі він був задоволений. Захист обвинуваченого Олега Пулатова наполягає на тому, що спроби мають бути продовжені.

Посадка в Гаазі: чим закінчиться для Росії процес щодо МН17Перебіг судових слухань вказує на те, що Росія не зможе перекласти відповідальність за катастрофу на Україну.

«Свідок, який має бути заслуханий, – Сергій Мучкаєв. Це людина, яка командувала бригадою, яка супроводжувала ракету «Бук» на те місце на сході України, де її запустили», - зазначила журналістка.

У той же час суд встановив 10 лютого 2022 крайнім строком, коли можуть заслухати свідчення Мучкаєва.

Нагадаємо, Boeing-777 Малайзійських авіаліній рейсом Куала-Лумпур впав у Донецькій області 17 липня 2014 року. На борту було 298 людей. Усі загинули.

Міжнародна спільна слідча група (JIT) у справі МН17 дійшла висновку, що літак був збитий із зенітно-ракетного комплексу «Бук», що належить 53-й зенітно-ракетній бригаді ППО збройних сил РФ, дислокованій у Курську.

На суді у вересні родичі жертв збитого літака у суді звернулися до Росії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: