Велика частина Мінських домовленостей Росією не виконана – Блінкен

Читать на русском
Держсекретар заявив, що Україна теж повинна дещо зробити, але Росія не виконала більшу частину домовленостей, і в тому, що вони не працюють, вина переважно Москви
Ентоні БлінкенФото РІАН

Державний секретар США Ентоні Блінкен звинуватив Росію у невиконанні Мінських угод. За його словами, саме Москва винна в тому, що велика частина домовленостей досі не реалізована. При цьому він додав, що і РФ і Україна повинні показати готовність дотримуватися Мінських угод.

Про це повідомило інформаційне агентство Reuters.

«Росія та Україна повинні дати зрозуміти, що вони готові виконувати те, про що вони домовилися в рамках Мінських угод. Більша частина з цього не була виконана. А велика частина того, що не було виконано, відноситься до Росії. Водночас, є і ті речі, які повинна зробити Україна» - сказав держсекретар.

Нагадаємо, раніше заступник Блінкена Вікторія Нуланд заявила, що США можуть зіграти допоміжну роль у врегулюванні конфлікту на Донбасі, оскільки переговорний процес зайшов у глухий кут.

При цьому не тільки США приміряють на себе лаври миротворця. 29 листопада стало відомо, що президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган хоче запропонувати Україні та Росії стати посередником у врегулюванні конфлікту.

У Росії відреагували на це тільки 1 грудня - там заявили, що можливість посередництва Туреччини у вирішенні конфлікту з Україною Москвою абсолютно не розглядається, про нього не може йти й мови.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: