Рішення РФ щодо місії ОБСЄ порушує мінські угоди – ТКГ

Читать на русском
Рішення Росії про відмову продовжувати дозвіл на роботу спостерігачів ОБСЄ на Донбасі порушує один з пунктів Мінського протоколу.
facebook.com/UkrdelegationTCG

Відмова Росії продовжити мандат місії спостерігачів ОБСЄ на російських пунктах пропуску через держкордон Гуково і Донецьк після 30 вересня є порушенням умов мінських угод.

Про це йдеться у заяві української делегації в Тристоронньої контактній групі у четвер, 2 вересня.

Вихід із глухого кута: як зміниться стратегія деокупації Донбасу та КримуПрезидент України їде до Німеччини та США, в Кремлі пишуть програмну статтю, а міністр МВС Арсен Аваков йде у відставку. Як ці події вплинуть на деокупацію Донбасу та Криму – у матеріалі політолога Олександра Радчука.

Як уточнюється, це рішення порушує пункт 4 Мінського протоколу від 5 вересня 2014 року, який передбачає забезпечення постійно діючого моніторингу та верифікації з боку ОБСЄ держкордону між Україною і Росією.

Тому ТКГ розглядає рішення Росії «в контексті інших дій Москви, спрямованих на блокування прогресу в рамках консультацій в рамках ТКГ».

«Україна вимагає від російської сторони негайно припинити деструктивні дії відносно Наглядової місії ОБСЄ, виконати всі взяті на себе зобов'язання в рамках Мінських угод з метою деескалації ситуації безпеки і подальшого врегулювання збройного конфлікту політико-дипломатичними засобами», - додали в заяві.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що Росія відмовилася продовжити місію ОБСЄ на кордоні з ОРДЛО. МЗС України розкритикував таке рішення РФ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: