У РФ висловилися щодо пропозиції Ердогана про посередництво

Читать на русском
У Росії заявили, що проти посередництва Ердогана під час вирішення конфліктів з Україною, і знову наголосили, що РФ не є стороною конфлікту на Донбасі.
фото з відкритих джерел

Росія не розглядає можливість посередництва Туреччини у вирішенні конфлікту з Україною, про нього не може йтися.

Про це у середу, 1 грудня, заявила представник МЗС РФ Марія Захарова, пише видання ТАСС.

Віч-на-віч з ворогом: коли відбудеться зустріч між Зеленським та ПутінимКоли очікувати зустрічі президентів РФ та України? Чи принесе вона довгоочікуваний прорив у відновленні Україною контролю над тимчасово окупованими територіями Донбасу та якою буде доля Криму – дізнавався політолог Олександр Радчук.

«Ні про яку посередницьку роль Туреччини між Росією та Україною щодо врегулювання внутрішньоукраїнського конфлікту не може йтися», - сказала Захарова.

За її словами, РФ не є стороною конфлікту на Донбасі.

«Ми, безумовно, вдячні турецькій стороні і, зокрема, президентові Туреччини за прагнення сприяти внутрішньоукраїнському врегулюванню. Важливим кроком на цьому напрямку міг би стати його внесок у переконання української влади відмовитися від агресивних планів щодо Донбасу, нарешті розпочати виконувати мінські домовленості у прямому діалозі з донеччанами та Луганськом», - заявила Захарова.

У той же час глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що президент Росії Володимир Путін може обговорити це питання з Ердоганом під час майбутньої телефонної розмови.

Нагадаємо, цього тижня президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив про готовність стати посередником між РФ та Україною.

В Україні пропозицію Ердогана про посередництво оцінили позитивно.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: