У Росії в черговий раз спробували звинуватити Україну у зриві Мінських угод

Читать на русском
Позачергове засідання робочої групи ТКГ було ініційоване у зв'язку із затриманням військовими ЗСУ так званого офіцера СЦКК від луганських бойовиків
Борис ГризловGloballookpress

У Росії в черговий раз спробували звинуватити Україну у зриві Мінських домовленостей - нібито Київ зірвав позачерговий Захід мінського формату і тим самим «підірвав довіру» контрольованих Росією маріонеткових псевдореспублік.

Про це заявив повноважний представник РФ у Контактній групі з врегулювання ситуації на сході України Борис Гризлов, повідомляє інформаційне агентство ТАСС.

За словами Гризлова, Україна 19 жовтня нібито зірвала ініційовану бойовиками «ЛНР» зустріч робочої групи з питань безпеки.

«За інформацією координатора від ОБСЄ, Київська сторона спочатку погодилася на зустріч, а потім заявила, що ніякої згоди не було. Поведінка української сторони - це кричущий випадок порушення всіх можливих домовленостей і зобов'язань. Він серйозно підриває довіру Донецька і Луганська і не сприяє мирному врегулюванню конфлікту» - заявив він.

При цьому позачергове засідання робочої групи було ініційоване у зв'язку з тим, що українські військовослужбовці затримали «офіцера представництва Луганська в СЦКК» Андрія Косяка. Згаданий Косяк під прикриттям роботи в СЦКК займався шпигунством - розвідував позиції ЗСУ, на чому і був схоплений групою українського спецназу.

Нагадаємо, що на початку жовтня українські військові затримали «офіцера представництва Луганська в СЦКК» Андрія Косяка. Він був спійманий в момент, коли вивчав українські позиції під виглядом робіт з розмінування.

При цьому, за інформацією СБУ, бойовик при затриманні мав при собі пістолет ПМ з двома спорядженими магазинами, військовий квиток і посвідчення СЦКК (Спеціального центру контролю і координації припинення вогню). Носити зброю співробітникам СЦКК заборонено. Також він порушив межі ділянки, відведеної СЦКК для розмінування, і опинився в сусідньому квадраті, де і був затриманий.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: