Туреччина готова бути посередником у конфлікті між Україною та РФ – Ердоган

Читать на русском
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган хоче запропонувати Україні та Росії стати посередником у врегулюванні конфлікту.
фото ЕРА

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган хоче запропонувати Україні та Росії стати посередником у врегулюванні конфлікту.

Про це повідомляє видання Hurriyet у понеділок, 29 листопада.

Зеленський відповів, чи можлива сьогодні повномасштабна війна з РосієюПрезидент України Володимир Зеленський висловився про те, чи можлива зараз повномасштабна війна з РФ чи її вторгнення.

«Ми виступаємо за встановлення миру в регіоні, особливо коли йдеться насамперед про кримських тюрків. Ми неодноразово обговорювали ці питання із дружньою Росією та особливо з паном Путіним. Ми хочемо, щоби не було територій, де домінує війна. Нехай на цій території у майбутньому панує мир, ми бажаємо розвивати ставлення до цього питання у позитивному ключі», - заявив він.

За словами Ердогана, Туреччина «стане посередником в цьому питанні, обговорюватиме це питання» з Москвою та Києвом.

«З цього приводу буде посередництво, ми обговоримо це питання із ними. Ми хотіли б брати участь у вирішенні цього питання, розвиваючи ці переговори як з Україною, так і з паном Путіним», - додав він.

Нагадаємо, на пресмарафоні минулої п'ятниці президент України Володимир Зеленський повідомив, чи можлива зараз повномасштабна війна з Росією.

У вересні цього року Зеленський передав Ердогану список українських полонених.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: