США звернулися до Росії в річницю підписання Мінських домовленостей

Читать на русском
США вимагають, щоб Росія дозволила місії ОБСЄ проводити спостереження на українсько-російському кордоні і звільнила незаконно затриманих осіб.

У сьому річницю підписання Мінських домовленостей щодо врегулювання на Донбасі в США виступили із заявою.

Про це повідомляє посольство США в Києві.

США вимагають, щоб Росія дозволила місії ОБСЄ проводити спостереження на українсько-російському кордоні і звільнила незаконно затриманих осіб.

Вихід із глухого кута: як зміниться стратегія деокупації Донбасу та КримуПрезидент України їде до Німеччини та США, в Кремлі пишуть програмну статтю, а міністр МВС Арсен Аваков йде у відставку. Як ці події вплинуть на деокупацію Донбасу та Криму – у матеріалі політолога Олександра Радчука.

«Росія має вивести свою зброю і сили і повернути Україні повний контроль над її міжнародно визнаними кордонами. Росія має взяти на себе відповідальність за припинення конфлікту, розпочатого нею на сході України», - заявили в посольстві США.

У вересні 2014 року Україна, Росія та ОБСЄ підписали так званий «Мінський протокол» - угоду про перемир'я і врегулювання конфлікту на Донбасі. Пізніше, в лютому, сторони підписали новий документ, який визначав план виконання домовленостей.

Раніше стало відомо, що Росія відмовилася продовжити місію ОБСЄ на кордоні з ОРДЛО. МЗС України розкритикувало таке рішення РФ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: