Стартувало будівництво воєнно-морських баз у Бердянську та Очакові – Резніков

Читать на русском
Резніков додав, що оборонні закупівлі в інтересах Збройних сил України в цілому у 2021 році профінансовані на 85 відсотків
Олексій Резніковrada.gov.ua

У Бердянську та Очакові стартувала практична фаза будівництва військових баз для Військово-Морських сил України.

Про це заявив Міністр оборони України в Раді, повідомляє УНІАН.

«Ми переходимо до практичної стадії будівництва двох військово-морських баз у Бердянську та Очакові» - запевнив він.

Резніков додав, що оборонні закупівлі в інтересах Збройних сил України загалом у 2021 році профінансовані на 85%. Серед пріоритетів оборонного замовлення - державна ракетна програма та відновлення українського флоту.

Велика Британія передасть Україні ракетну зброю і побудує їй флот – ПристайкоБританія активно надає військову допомогу Україні та просуває ідею прийняття Києва в НАТО. Також Лондон готовий допомагати у відновленні військово-морської могутності України

«Що стосується виконання плану оборонних закупівель, то станом на 1 грудня Державним казначейством враховано зобов'язань за державним оборонним замовленням на 19,5 млрд грн, а заплановано 23,1, що становить майже 85% від плану. До кінця року ще є чотири банківські тижні, і ми вживаємо всіх заходів, щоб використовувати всі кошти за призначенням» - відзвітував він.

Нагадаємо, раніше глава держави Володимир Зеленський повідомив, що в Україні до 2035 року планують реалізувати велику програму по розвитку військово-морського флоту (ВМФ).

Сам Резніков раніше говорив, що Україна прискорить створення військово-морської бази в Бердянську, оскільки Росія своїми спробами окупувати й Азовське море створює системні загрози для судноплавства.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: