Україна планує побудувати великий флот до 2035 року – Зеленський

Читать на русском
Глава держави Володимир Зеленський повідомив, що в Україні до 2035 року планують реалізувати велику програму з розвитку військово-морського флоту (ВМФ).
ФОТО: ЕЛІФ БЕКІРОВА

Глава держави Володимир Зеленський повідомив, що в Україні до 2035 року планують реалізувати велику програму з розвитку військово-морського флоту (ВМФ).

Про це президент заявив в інтерв'ю українським журналістам із Криму, пише ОПУ.

«Що стосується нашого військово-морського флоту - зараз у нас є три етапи. До 2035 року - будівництво великого флоту. Перший етап ми будемо бачити в реальності - він точно буде до 2024 року. Другий етап укладається до 2030 року, третій - до 2035 року», - розповів Зеленський в інтерв'ю

Президент зазначив, що в Україні створюється інфраструктура для будівництва військово-морського флоту: малих підводних човнів, корветів і військових катерів. Крім того, планується почати розвиток військово-морських баз.

Військова допомога Україні: як з роками змінювалася підтримка США та ЄСЯк з роками змінювалася військова допомога Україні від ЄС та США, дивіться в інфографіці Слово і діло .

«Першою будується (військово-морська база - ред.) в Бердянську. Ідея - в підтримці цього проєкту з боку Європейського Союзу, з боку Великобританії, США. Ми точно отримали повну підтримку цього проєкту з боку Великобританії. У мене буде зустріч із президентом США, і це (розвиток Військово-морських сил України - ред.) є частиною нашої зустрічі і частиною Кримської платформи», - повідомив Зеленський.

Глава держави повідомив, що питання розблокування Чорноморського та Азовського узбережжя є частиною деокупацію Криму. За його словами, Україна збільшує присутність флоту союзників з країн НАТО в акваторії Чорного і Азовського морів.

«Це не тільки питання Sea Breeze, це і ставлення, і постійна робота, співпраця нашого Міністерства оборони США і країн Євросоюзу. Також у нас є реальні домовленості в цьому напрямі з Туреччиною і Великою Британією», - підкреслив Зеленський.

Раніше повідомлялося про те, що Великобританія передасть ВМС України два військові кораблі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: