Аварія корабля ВМС у Чорному морі: судно буксирують до Одеси

Читать на русском
Пошкоджений у Чорному морі корабель Балта Військово-морських сил зараз буксирують до Одеси. Його екіпаж частково повернули до пункту дислокації.
фото из facebook Михайло Забродський

Корабель «Балта» Військово-морських сил Збройних сил України, який через погану погоду отримав пошкодження у Чорному морі і подав сигнал лиха, тепер доставляють до порту Одеси. Екіпаж частково повернули до місця дислокації.

Про це повідомляє пресцентр Генерального штабу ЗСУ в Facebook у четвер, 14 жовтня.

Закордон нам допоможе: як Британія і Туреччина відродять український флотЗа допомогою Великої Британії і Туреччини Україна в середньостроковій перспективі зможе відродити власний флот.

Так, станом на ранок четверга особовий склад, який не задіяний у заходах щодо забезпечення живучості судна, був доставлений до пункту постійної дислокації. Для порятунку корабля задіяли аварійний загін ВМС.

Сам корабель зараз буксирують до Одеси.

Нагадаємо, напередодні ввечері стало відомо, що у Чорному морі зазнало аварії судно розмагнічування U-811 «Балта» ВМС ЗСУ. На борту українського корабля виникла аварійна ситуація через різке і несподіваного погіршення погодних умов.

Корабель отримав пошкодження і змушений був стати на якір, щоб забезпечити нормальне проведення заходів по боротьбі за живучість.

У липні президент України Володимир Зеленський анонсував, що в Україні з'явиться власний військовий корабель. Його вже будують у Туреччині.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: