Велика Британія передасть Україні ракетну зброю і побудує їй флот – Пристайко

Читать на русском
Британія активно надає військову допомогу Україні та просуває ідею прийняття Києва в НАТО. Також Лондон готовий допомагати у відновленні військово-морської могутності України
Вадим Пристайкоradiosvoboda.org

Україна незабаром отримає від Великобританії великий обсяг військової допомоги. Зокрема, Україні передадуть ракетне озброєння.

Про це розповів посол України у Великій Британії Вадим Пристайко в інтерв'ю телеканалу «Дом».

Пристайко підкреслив, що Британія активно надає військову допомогу Україні та просуває ідею прийняття Києва в НАТО. Також Лондон готовий допомагати у відновленні військово-морської могутності України.

«Я переконаний, що найближчим часом буде придбано два діючих кораблі. Вони відразу увійдуть до складу ВМС України. Буде розпочато роботу з будівництва двох військово-морських портів. Буде розпочато будівництво кораблів меншого класу, в Україні і в Британії. І нарешті, що дуже важливо, ми отримаємо також ракетну зброю, яка дозволить нам реально посилити наші можливості в морі» - розповів Пристайко.

Мы получим ракетное оружие. Интервью с послом Украины в БританииТелеканал ДОМ

Нагадаємо, що ще в березні 2021 року британський військовий аташе в Україні заявив, що Великобританія займеться проектуванням і будівництвом ракетних катерів для України в рамках підписаного між двома країнами Меморандуму.

У серпні стало відомо, що Королівський військово-морський флот Великої Британії передасть для Військово-Морських сил України два тральщики класу Sandown – Blyth і Ramsey.

Крім того, в чисто науково-цивільних цілях Україна придбала у Британії флагман полярного флоту країни - криголам «Джеймс Кларк Росс».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: