Велика Британія передасть ВМС України два військові кораблі

Читать на русском
Кораблі вже готові до відправки в Україну, на військово-морській базі Клайд пройшла церемонія прощання з ними
Фото з місця подійroyalnavy.mod.uk

Королівський військово-морський флот Великої Британії передасть для Військово – Морських сил України два тральщики класу Sandown-Blyth і Ramsey.

Про це повідомляється на сайті британського флоту 4 серпня.

«Кораблі протимінного захисту класу Sandown пройшли довгий шлях довжиною в 175 тисяч миль протягом 21 року для Ramsey, і 185 тисяч миль за 20 років для Blyth, підтримуючи операції на Близькому Сході, навколо Великобританії або виконуючи обов'язки в рамках НАТО у водах Північної Європи та Середземного моря», – йдеться в повідомленні.

Військова допомога Україні: як з роками змінювалася підтримка США та ЄСЯк з роками змінювалася військова допомога Україні від ЄС та США, дивіться в інфографіці Слово і діло .

Кораблі вже готові до відправки в Україну, на військово-морській базі Клайд пройшла церемонія прощання з ними. Разом цих тральщиків британський флот отримає кораблі, створені в рамках проєкту Project Wilton по впровадженню автономних / безпілотних човнів і систем для видобутку корисних копалин.

«Blyth і Ramsey будуть насолоджуватися новим життям в Чорному морі. Після завершення ремонтних робіт обидва судна будуть передані ВМС України» - сказано в повідомленні флоту Британії.

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки наступного року почнуть передачу Україні швидкісних бойових катерів Mark VI. Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що Україна до кінця 2023 року отримає власний військовий корабель.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: