Тиждень у Раді: депутати ухвалили 12 законопроєктів

Читать на русском

Верховна рада виконала два головних завдання цього тижня: схвалила податковий законопроєкт №5600, а також ухвалила у другому читанні державний бюджет на 2022 рік. Оскільки питання, які розглядали нардепи, були досить об'ємними, великою кількістю ухвалених законопроєктів Рада похвалитися не може. На інфографіці «Слово і діло» – підсумки парламентського тижня у цифрах.

З 30 листопада до 3 грудня депутати ухвалили 11 постанов. У вівторок було затверджено проміжний звіт ТСК з питань розслідування можливих протиправних дій представників органів державної влади та інших осіб, які могли б сприяти порушенню державного суверенітету України.

Також було прийнято постанови про вручення премій Верховної ради, про призначення позачергових виборів, про кошторис парламенту.

За тиждень було ухвалено 12 законопроєктів: 3 – за основу та 9 – в цілому. У другому читанні Рада нарешті ухвалила «ресурсний» законопроєкт, а також держбюджет на 2022 рік.

Крім того, парламент на рік продовжив особливий порядок самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей.

Також було внесено зміни до бюджету на цей рік. Зокрема, передбачили кошти на виплату «тисячі від Зеленського»: 3 млрд гривень скерують на соціальну підтримку застрахованих осіб, які постраждали від обмежувальних карантинних заходів, що призвели до тимчасового зупинення роботи суб'єктів господарювання.

Нагадаємо, на інфографіках можна подивитися, як фракції та групи голосували за держбюджет-2022, а також за податковий законопроєкт.

Також «Слово і діло» аналізувало, як виконує обіцянки голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія, а також співголови фракції «Опозиційна платформа – За життя» Юрій Бойко і Вадим Рабінович.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: