Рада виділила ще 19 мільярдів гривень на дороги

Читать на русском
Рада надала ще додатково 19 млрд грн на дороги та інфраструктуру. Їх освоюватиме Укравтодор.
фото з відкритих джерел

ВР ухвалила у другому читанні законопроект №6298 «Про Державний бюджет України на 2021 рік» (щодо реалізації інфраструктурних проектів та розвитку об'єктів соціально-культурної сфери), яким пропонується виділити додатково 19 млрд гривень на розвиток транспортної інфраструктури.

Відповідне рішення підтримали 242 народні депутати.

Будівництво доріг: як змінювалося виробництво, експорт та імпорт бітуму в УкраїніБітум є основною складовою дорожнього покриття. В цьому році Україна виробила 112 тисяч тонн бітуму і 366 тисяч тонн імпортувала.

Законопроект №6298 передбачає:

  • збільшення видатків «Укравтодору» за бюджетною програмою «Розвиток мережі та утримання автомобільних доріг загального користування державного значення» на 19 млрд грн.

  • витрати Міноборони на оплату праці збільшити на 1 млрд 555,7 млн ​​грн, передбачено додаткову дотацію місцевим бюджетам на проведення розрахунків за енергоносії — 512,2 млн грн, а також субвенцію місцевим бюджетам на розвиток спортивної інфраструктури на 354,39 млн грн.

Нагадаємо, сьогодні Верховна рада остаточно затвердила державний бюджет на 2022 рік.

Під час послання до ВР 1 грудня президент Володимир Зеленський розповів, скільки планують збудувати доріг у рамках «Великого будівництва» за наступні два роки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: