Скільки законопроєктів зареєстрували у парламенті у листопаді

Читать на русском

У Верховній раді у листопаді було зареєстровано 125 законопроєктів (для порівняння, у жовтні було 93). Президент Володимир Зеленський вніс 9 законопроєктів, Кабінет міністрів – 20, депутати – 96. «Слово і діло» проаналізувало, які фракції та групи найбільш активно займалися законотворчою діяльністю минулого місяця.

Володимир Зеленський зареєстрував законопроєкт про допуск іноземних військових до України для участі у багатонаціональних навчаннях у 2022 році. Крім того, президент запропонував ратифікувати фінансову угоду з Європейським інвестиційним банком, Конвенцію про визнання та виконання іноземних судових рішень у цивільних чи комерційних справах, угоду з Бельгією про здійснення оплачуваної діяльності деякими членами сімей співробітників дипломатичних представництв та консульських установ.

Від уряду Дениса Шмигаля було 20 законопроєктів, зокрема зміни до Податкового кодексу, законопроєкт про судово-експертну діяльність, законопроєкт про національну програму інформатизації.

Народні депутати подали 96 законопроєктів. Фракція «Слуга народу» брала участь у написанні 68 ініціатив, найактивніше працював Георгій Мазурашу.

Група «За майбутнє» причетна до створення 33 законопроєктів, у розробленні половини з них брав участь Сергій Мінько. Група «Довіра» приєдналася до створення 30 законопроєктів, найактивніше працював Геннадій Вацак.

Фракції «Опозиційна платформа – За життя» та «Батьківщина» брали участь у створенні 23 законопроєктів, «Голос» – 19, «Європейська солідарність» – 11.

Серед позафракційних депутатів Юлія Світлична стала співавтором 6 законопроєктів, Оксана Савчук, Вікторія Гриб, Олена Кондратюк – 5, Олесь Довгий, Олександр Юрченко, Дмитро Разумков та Олександр Корнієнко – 2.

Нагадаємо, раніше «Слово і діло» аналізувало, як виконує обіцянки голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія, а також співголови фракції «Опозиційна платформа – За життя» Юрій Бойко та Вадим Рабінович.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: