Зеленський внесе до Ради законопроєкт про економічний паспорт українця

Читать на русском
Володимир Зеленський, виступаючи в Раді, заявив, що найближчим часом внесе законопроект про економічний паспорт до парламенту.
Фото скрін.

У середу, 1 грудня, президент Володимир Зеленський, виступаючи в Раді, заявив, що найближчим часом внесе законопроект про економічний паспорт до парламенту.

«До 10 грудня цього року я вперше вношу законопроєкт про економічний паспорт українця. Кошти накопичуватимуться на персональних рахунках дітей громадян України. По досягненню повноліття ці діти зможуть використати кошти для освіти в Україні чи купівлі власного житла», - сказав глава держави.

Володимир ЗеленськийПрезидент України
Зеленський пообіцяв впровадити економічний паспорт українцяСказано 30 січня 2019 р.Статус обіцянки: У процесі

Як відомо, в Україні два роки обговорюють ідею запровадження економічного паспорта українця - механізму, який дозволяв би накопичувати на рахунку дитини частину коштів від реалізації державою природних благ - надр, земель, копалин чи ліцензійних зборів з них, аби дати до повноліття громадянину певний стартовий капітал, можливо у вільне користування, а може й тільки виключно на певні цілі, наприклад освіту.

Раніше «Слово і діло» розбиралося, що передбачає проєкт закону.

Про те, як просувається справа з президентською обіцянкою «запровадити економічний паспорт українця» - в нас є окрема розгорнута аналітика на сайті.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: