Рада ухвалила податковий законопроєкт №5600: як голосували нардепи

Читать на русском

Верховна рада ухвалила у другому читанні законопроєкт про внесення змін до Податкового кодексу (так званий «антиахметівський» чи «ресурсний», №5600). Він, зокрема, передбачає підвищення ставок на алкоголь та ставки екологічного податку, запровадження нової системи оподаткування сільгоспвиробників, збільшення розміру ренти на видобування залізної руди. На інфографіці «Слово і діло» – як фракції та групи голосували за законопроєкт.

Ресурсний законопроєкт 5600 ухвалили голосами Слуги народу, груп За майбутнє та Довіра, а також деяких позафракційних нардепів.
Голосування за ресурсний законопроєктСлово і ділоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

Законопроєкт у другому читанні підтримали 255 народних депутатів, 69 голосували проти, 23 – утрималися, 23 – не голосували.

Фракція «Слуга народу» дала 210 голосів «за», один депутат був «проти» (Михайло Крячко), 10 – утрималися, 11 – не голосували та 11 – були відсутні.

Монобільшості допомогли голосами групи «За майбутнє» та «Довіра». Крім того, від позафракційних нардепів було 6 голосів «за».

В «Опозиційній платформі – За життя» 17 депутатів голосували «проти», 2 – утрималися, 7 – не голосували, 18 – були відсутні. «Європейська солідарність» практично повним складом голосувала проти законопроєкту.

У «Батьківщині» два нардепи підтримали «ресурсний» законопроєкт, 15 були «проти», 2 – не голосували та 6 – були відсутні.

У «Голосі» 6 депутатів були «проти», 6 – утрималися, 1 – не голосував та 7 – були відсутні.

Нагадаємо, раніше «Слово і діло» розбиралося з експертами, чому «ресурсний» законопроєкт кілька разів знімали з порядку денного.

На інфографіці можна побачити, які податки зростуть в Україні після ухвалення реформи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: