Частина російської методички: Блінкен прокоментував підготовку «держперевороту» в Україні

Читать на русском
Блінкен заявив, що дестабілізаційні зусилля, застосування яких видно в Україні, відповідають російським методичкам
Ентоні БлінкенGloballookpress

США відстежують ситуацію навколо України після того, як президент Володимир Зеленський заявив про підготовку державного перевороту в країні. Зусилля з дестабілізації України відповідають тим, що наказано робити російськими методичками.

Про це заявив державний секретар США Ентоні Блінкен під час брифінгу 30 листопада в Державному департаменті.

«Ми багато разів бачили російську методичку. І частиною цієї методички є спроба створити так звану провокацію як виправдання того, що Росія планувала зробити весь час. Я не знаю, чи вписується ця ситуація в методичку, але ми дуже стурбовані рухами, які ми бачили вздовж кордону України... Ми знаємо, що Росія часто поєднує свої зусилля зі спробами внутрішньої дестабілізації країни. Це частина методички» - пояснив він свою позицію.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський на пресконференції в п'ятницю повідомив, що, за агентурними даними, в Україні міг готуватися державний переворот 1-2 грудня із залученням бізнесмена Ріната Ахметова.

29 листопада стало відомо, що Головне слідче управління СБУ здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо здійснення дій, спрямованих на захоплення державної влади.

В Україні, за даними Служби безпеки України (СБУ), на розхитування і дестабілізацію ситуації в країні працюють близько семи тисяч співробітників російських спецслужб, які діють за всіма можливими напрямками.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: