Діяльність аеропорту «Бориспіль»: які фінансові результати показували керівники

Читать на русском

Аеропорт «Бориспіль» є основним та найбільшим пасажирським міжнародним аеропортом України. Це єдиний аеропорт в Україні, який має трансконтинентальний статус. «Слово і діло» пропонує подивитися, які фінансові результати показував «Бориспіль» за різних керівників.

З липня 2007 року до квітня 2011-го керівником державного підприємства був Борис Шахсуваров (спочатку як виконувач обов’язків). Загалом він був на посаді 2 роки і 8 місяців. На кінець 2010 року прибуток аеропорту склав 418,5 млн грн.

Йому на зміну прийшов Антон Волов, який обіймав посаду керівника «Міжнародного аеропорту «Бориспіль» два роки і три місяці. На кінець 2011 року прибуток ДП становив 586,4 млн грн, а в наступному році ‒ 398,2 млн грн.

У липні 2013 року виконувачем обов’язків гендиректора став Олексій Кочанов, який через місяць став повноцінним керівником – до березня 2014 року. Станом на кінець 2013 року прибуток аеропорту знизився до 126,5 млн грн.

Далі п’ять місяців аеропортом керував Сергій Гомболевський. Йому на зміну прийшов Євгеній Дихне, який був виконувачем обов’язків гендиректора 2,5 роки. Зараз Дихне обіймає посаду президента авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України», для якої «Бориспіль» є базовим аеропортом.

На кінець 2014 року ДП отримало збитки на суму 126,8 млн грн. Однак наступного року вдалося повернути прибуток – 696,5 млн грн.

За результатами 2016 року прибуток вийшов на новий рівень і став практично вдвічі більший – 1 млрд 385,9 млн грн. Наступні три роки прибуток тримався майже на такому самому рівні.

З березня 2017 року гендиректором аеропорту став Павло Рябікін, який пропрацював на посаді три роки і сім місяців. На кінець 2020 року аеропорт зазнав чималих збитків на 1 млрд 482,2 млн грн. Водночас, на минулий рік припало масштабне поширення коронавірусної хвороби у світі та «закрите небо».

Наприкінці 2020 року виконувачем обов’язків керівника аеропорту став Олег Струк – на сім місяців.

Далі його змінив Олексій Дубревський, який і донині є гендиректором «Міжнародного аеропорту «Бориспіль». Станом на кінець вересня цього року ДП вийшло на прибуток у 189 млн грн.

Нагадаємо, на інших інфографіках можна переглянути, які фінансові результати показували керівники «Енергоатому», Державної продовольчо-зернової корпорації та «Укрзалізниці».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: