Україна інвестує у розвиток авіабудування 34 мільярди – Шмигаль

Читать на русском
Україна в рамках розвитку авіаційної промисловості до 2030 року інвестує у розвиток галузі понад 34 млрд. грн.
Денис Шмигальt.me/Denys_Smyhal

Україна в рамках реалізації програми розвитку авіаційної промисловості до 2030 року інвестує у розвиток галузі понад 34 млрд. грн.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час виступу на інфраструктурному форумі «Велике будівництво: авіація та туризм» у четвер, 25 листопада.

Міжнародний аеропорт «Дніпро»: чому затягується будівництвоЧому затягується будівництво аеропорту в Дніпрі, хто за що відповідає та у чому суть претензій міськради, читайте у матеріалі.

«Ми маємо стратегічний документ із досить складною бюрократичною назвою «Державна цільова науково-технічна програма розвитку авіаційної промисловості на 2021—2030 роки». Ця програма містить дуже важливу продуману дорожню карту з елементами кращого світового досвіду розвитку авіабудування. Передбачається, що загальний обсяг інвестицій у ці роки становитиме понад 34 млрд грн у розвиток українського авіабудування», - сказав Шмигаль.

За його словами, майже 45 високотехнологічних підприємств авіабудування до 1 січня 2025 року отримали податкові пільги, зокрема, звільнення від оподаткування прибутку, сплати податку на додану вартість, сплати земельного податку, ввізного мита на високотехнологічне обладнання.

Він наголосив, що загальні інвестиції держави в інфраструктурні проєкти у 2021 році склали 3,4 млрд грн.

«Цього року 1,4 млрд грн - це будівництво аеропорту в Дніпрі, 700 млн - це аеропорт в Одесі, понад 600 млн - це аеропорт у Вінниці, 500 млн - це херсонський аеропорт», - додав прем'єр.

Форум "Велике Будівництво: Авіація. Туризм"Всеукраїнський Форум Україна 30

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський 25 листопада оголосив про створення національного українського перевізника.

Раніше він заявив, що на Донбасі планують збудувати ще два аеропорти.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: