Зеленський оголосив про створення державної авіакомпанії: стала відома назва

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський у четвер, 25 листопада, на форумі Велике будівництво оголосив про створення національного авіаперевізника України.
Володимир Зеленськийскрін з відео

Президент Володимир Зеленський 25 листопада оголосив про створення національного українського перевізника за участю європейської авіабудівної компанії Airbus. Також він повідомив, як назвуть нову державну авіакомпанію України.

«Від обіцянок переходимо до практичної реалізації – це наш національний авіаперевізник. Його створення буде розпочато офіційно вже сьогодні», - заявив Зеленський на форумі «Велике будівництво: авіація та туризм» у четвер, 25 листопада.

Міжнародний аеропорт «Дніпро»: чому затягується будівництвоЧому затягується будівництво аеропорту в Дніпрі, хто за що відповідає та у чому суть претензій міськради, читайте у матеріалі.

Він зазначив, що український авіаперевізник буде створено за участю європейської авіабудівної компанії Airbus.

За словами Зеленського, французькі консультанти запевнили в економічній доцільності створення національного авіаперевізника.

Президент також анонсував як хочуть назвати нову державну авіакомпанію України.

«Було кілька робочих назв. На сьогоднішній день це Ukrainian National Airlines. Дуже символічно, Українські національні авіалінії – UNA. Як наша держава з великою історією, але завжди енергійна, і юна, і об'єднана», - розповів глава держави.

Форум "Велике Будівництво: Авіація. Туризм"Всеукраїнський Форум Україна 30

Нагадаємо, Зеленський у квітні 2020 року пообіцяв створити сучасну державну авіакомпанію, яка матиме український авіапарк.

У серпні 2021 року президент заявив, що національний авіаперевізник з'явиться до кінця цього року.

Ексміністр інфраструктури Владислав Криклій розповів в інтерв'ю «Слово і діло», чому це питання так довго не рухалося з місця.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: