У центрі Києва мітингують проти Зеленського: хроніка подій, фото

Читать на русском

Відомо, що під ОПУ присутні представники Нацкорпусу: одна з вимог до Зеленського – звільнити голову ВП Андрія Єрмака та його заступника Олега Татарова.
Цензор.НЕТ

У Києві 1 грудня триває акція протесту «Захисти Україну — зупини переворот».

За інформацією кореспондентів LIGA.net, близько 19:00 під Офіс президента підтягли додаткові сили. Встановлено металевий паркан. Під ним багато військовослужбовців. У перехожих вибірково перевіряють сумки. У поліції охорони кажуть, що силовиків привезли із різних регіонів.

За даними УП, з кожною хвилиною людей на Майдані стає більше. Біля Головпоштамту в районі Хрещатика збираються молоді люди у масках. Урядовий квартал перекрито.

Відомо, що під ОПУ присутні представники Нацкорпусу: одна з вимог до Зеленського – звільнити голову ВП Андрія Єрмака та його заступника Олега Татарова. У Нацкорпусі обіцяють, що акція буде мирною. Вона пройде на Майдані із можливим продовженням на вулиці Банковій.

19:49 Журналіст Юрій Бутусов зі сцени на Майдані заявив: «Президент кинув мені у вічі, що я першим виклав відео удару Байрактар ​​по російській гаубиці. І саме через це загинули українські воїни. Немає слів... Я був навіть не другим і не третім, хто це розмістив».

Найближчими днями Бутусов подасть позов до Зеленського. Якщо він виграє суд, то компенсацію за моральну шкоду обіцяє надіслати на допомогу укринським воїнам на фронті.

Колишнього президента Петра Порошенка на Майдані не помічено, але є екс-глава РНБО часів п'ятого президента Олександр Турчинов. Згадує Революцію гідності: коли українці вимагали не допустити здачі України – Росії.

«Договорняк із Путіним – єдине, що сьогодні у Верховній Раді запропонував Зеленський у питаннях безпеки сьогодні. Це приниження», – заявив він зі сцени Майдану.

20.18 Організатори мітингів оголосили безстрокову акцію: за повне перезавантаження влади, зокрема відставку президента Зеленського. Ідуть на Інститутську у бік Банкової.

20.28 Правоохоронці розступилися та пропускають учасників акції ближче до будівлі Офісу президента. Їх не доглядають. Основна колона від Майдану до Банкової ще не дійшла.

21.02 Активісти прийшли на Банкову. Кидають монети Зеленському «на Ростов», скандують: «Зелю геть» та «Зеленський – зрадник». Силовики ніяк не реагують на те, що відбувається.

21.13 Основна частина колони пройшла через двір ВП та збирається на вулиці Лютеранській. Обійшлося без провокацій. Активісти звернули у бік парламенту.

21.47 Мітингувальники пройшли повз Верховну Раду, біля Кабміну — навіть не зупинилися. Колона спускається вниз по вилиці Грушевського до Хрещатика.

22.00 Акція завершується. Люди розходяться.

Хронологію подій надано за інформацією кореспондентів LIGA.net.

Раніше повідомлялося про те, що у середу, 1 грудня, у центрі Києва можливе обмеження руху транспорту через проведення масових заходів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: