Переворот в Україні задумали офіцер ФСБ і кримські зрадники з МВС України – Buzzfeed News

Читать на русском
Планувалося, що 1 грудня на Банковій будуть влаштовані протести, які спровокують заворушення в країні
Володимир Зеленськийslovoidilo.ua

Спробу державного перевороту в Україні задумали колишні співробітники Міністерства внутрішніх справ України, що перебігли на бік Росії. Підтримував їх офіцер з Федеральної Служби безпеки в окупованому Криму, а Ахметов згадувався в одній з бесід змовників.

Про це написав журналіст Buzzfeed News Крістофер Міллер на своїй сторінці у Twitter, посилаючись на власні джерела в офісі президента.

«Спробу державного перевороту, про яку згадав сьогодні президент Володимир Зеленський, готували офіцер російського ФСБ і три зрадники з МВС України, які знаходяться в Криму» - повідомив журналіст.

Пресмарафон Зеленського «30 запитань президенту»: головнеПресмарафон Володимира Зеленського 26 листопада 2021 року. Читати та дивитися онлайн на Слово і діло.

Так, згідно з джерелами Міллера, головним куратором проєкту з організації державного перевороту в Україні є співробітник ФСБ Василь Лаптєв. Зрадники з МВС, які задумали переворот - колишні співробітники Олексій Васильєв, Василь Грицак і Едуард Федосов. За розробленим ними планом, змовники хотіли використати для перевороту суспільну напругу в Україні, в тому числі загострення між Володимиром Зеленським і Рінатом Ахметовим.

Міллер окремо зазначає, що хоча Ахметова згадували в бесідах чотирьох змовників, його участь не доведена. Відомо лише, що організатори перевороту, за словами журналіста, визнавали необхідність співпрацювати з ним.

Планувалося, що 1 грудня на Банковій будуть влаштовані протести, які спровокують заворушення в країні та приведуть до влади людей, близьких до Ахметова.

Міллер додав, що до кінця цього тижня ОПУ передасть аудіозаписи розмови в США, де ними займуться вже американські спецслужби.

Зазначимо, сьогодні під час пресмарафону Зеленський заявив про підготовку перевороту в Україні за участю олігарха Ріната Ахметова. Водночас він підкреслив, що переворот, який планувався на початок грудня, готує не сам Ахметов, але «його залучення обговорюється в Україні та Росії».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: