Антикорупційний суд відмовився переглядати вирок полтавському ексдепутату

Читать на русском
Антикорупційний суд не побачив підстав для перегляду свого вироку за нововиявленими обставинами, який оголосили двом особам.

Вищий антикорупційний суд відмовився переглядати за нововиявленими обставинами вирок колишньому депутату Полтавської обласної ради Валерію Прядку та заступнику начальника одного з відділів Полтавського обласного комунального підприємства «Полтавафарм» Руслану Гнєздову, яких ВАКС визнав винними у наданні неправомірної вигоди і призначив 4,5 року позбавлення волі.

Таке рішення 24 листопада ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 11 листопада 2020 року ВАКС засудив Прядка та Гнєздова до 4,5 років позбавлення волі. 12 березня це рішення залишили без змін. Не погодившись з таким рішенням, адвокат одного із засуджених подав касаційну скаргу. Проте Верховний суд теж залишив вирок без змін.

Пізніше адвокат подав заяву про перегляду вироку за нововиявленими обставинами, проте йому колегія суддів ВАКС відмовила. Це рішення ще можна оскаржити до апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

Нагадаємо, суд встановив, що Прядко, який очолював КП «Полтавафарм», спільно з Гнєздовим надали 35 тисяч грн неправомірної вигоди заступнику начальника відділу оперативних розробок та організації агентурно-оперативної роботи Головного управління Національної поліції в Полтавській області. За цю «винагороду» вони намагались пришвидшити проведення обстежень та надання спеціальних дозволів на використання об'єктів комунального підприємства для робіт, пов’язаних із обігом наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: