Строк у колонії: Верховний суд не змінив вирок депутату Полтавської облради

Читать на русском
Верховний суд залишив без задоволення скаргу на вирок засудженого, якого антикорупційний суд визнав винним у наданні неправомірної вигоди.

Верховний суд залишив без змін вирок колишньому депутату Полтавської обласної ради Валерію Прядку та заступнику начальника одного з відділів Полтавського обласного комунального підприємства «Полтавафарм» Руслану Гнєздову, яких Вищий антикорупційний суд визнав винними у наданні неправомірної вигоди і призначив 4,5 року позбавлення волі.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Як відомо, 11 листопада 2020 року ВАКС засудив Прядка та Гнєздова до 4,5 років позбавлення волі. 12 березня це рішення залишили без змін. Не погодившись з таким рішенням, адвокат одного із засуджених подав касаційну скаргу.

«11 жовтня Верховний суд залишив без задоволення скарги захисників та вирок без змін, яким депутата Полтавської облради Валерія Прядка та заступника начальника одного з відділів Полтавського обласного КП «Полтавафарм» Руслана Гнєздова засуджено до 4,5 років позбавлення волі», – повідомили в САП.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, Прядко, який очолював КП «Полтавафарм», спільно з Гнєздовим надали 35 тисяч грн неправомірної вигоди заступнику начальника відділу оперативних розробок та організації агентурно-оперативної роботи Головного управління Національної поліції в Полтавській області. За цю «винагороду» вони намагались пришвидшити проведення обстежень та надання спеціальних дозволів на використання об'єктів комунального підприємства для робіт, пов’язаних із обігом наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: