ВАКС визнав винним депутата Полтавської облради

Читать на русском
Антикорупційний суд виніс черговий обвинувальний вирок у справах Національного бюро та антикорупційної прокуратури.
Валерій Прядко

Вищий антикорупційний суд визнав винними депутата Полтавської обласної ради Валерія Прядка та заступника начальника одного з відділів Полтавського обласного комунального підприємства «Полтавафарм» Руслана Гнєздова у наданні хабара поліцейському.

Про це повідомляє пресслужба ВАКС.

«11 листопада колегія суддів ВАКС визнала винними депутата Полтавської обласної ради VII скликання та колишнього заступника начальника одного з відділів КП «Полтавафарм» у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 КК України», – інформують у суді.

Там додали, що призначили кожному покарання у вигляді позбавлення волі строком на 4,5 роки. Також вироком суду, як стверджують у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі, було конфісковано в дохід держави 35 тисяч гривень неправомірної вигоди.

За версією слідства, Прядко, який очолював КП «Полтавафарм», спільно з Гнєздовим надали 35 тисяч грн неправомірної вигоди заступнику начальника відділу оперативних розробок та організації агентурно-оперативної роботи Головного управління Національної поліції в Полтавській області. За цю «винагороду» вони намагались пришвидшити проведення обстежень та надання спеціальних дозволів на використання об'єктів комунального підприємства для робіт, пов’язаних із обігом наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів.

Нагадаємо, ВАКС оголосив вирок колишньому прокурору Генеральної прокуратури України, який хотів за гроші потрапити до НАБУ. Також ВАКС виніс вирок судді-хабарнику з Одеської області. Крім того, судді засудили голову сільради до 3 років позбавлення волі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: